Onze vrijwilligers vertellen…

Ik vind het mooi en dankbaar dat ik bij iemand zijn laatste levensfase mag zijn. Onze gast(en) troosten , naar ze luisteren maar ook rust geven. Een thuisgevoel geven. Alle emoties komen voorbij. Je zou het misschien niet verwachten maar we lachen hier ook veel. Het geeft me voldoening wanneer je merkt dat iemand het leven op een goede manier los kan laten. Dat je iemand helpt met aanvaarden.

Het allerbelangrijkste in het hospice is de gast. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor, zit je aan het bed en houd je een hand vast. Je helpt de verpleegkundige bij de lichamelijke zorg van de gasten en je helpt de gat met eten en drinken. Ook ontvang je het bezoek van de gast. Daarnaast helpen we het hospice schoon te houden, draaien we een was, verschonen het bed en strijken en koken we. Maar de gast staat altijd centraal!

In coronatijd maken we het hospice extra goed schoon. We staan nog steeds aan het bed zoals altijd maar ik draag nu een mondkapje en handschoenen als ik onze gast verzorg. Het hospice is zeker nu erg zuinig op zijn vrijwilligers.

Als vrijwilliger in het hospice krijgt je allereerst een introductiecursus. Je werkt in diensten van 4 uur die je zelf in kan plannen. Tijdens je inwerkperiode loop je diensten met een andere vrijwilliger mee. Het werken in het hospice geeft mij energie en positiviteit.

Dus zoek je een zinvolle en dankbare tijdbesteding neem dan contact op met ons hospice en loop eens een dienst mee.

Ingrid van Oort

Ook vrijwilliger worden in het hospice? Of eerst meer weten? Neem contact op via coordinator@hospicevijfheerenlanden.nl of bel 06 37543844